10 Ekim 2014 Cuma

Makarnayı börek

3 ad yufka ile olan bir tepsi börek

Yarım paket makarna 
3 ad yufka

Harcı için 
Bir su bardağı süt
Bir su bardağı yoğurt
Bir su bardağı sıvıyagı
Iki yumurta
Tuz 

Arasına serpmek icin peynir. Maydanoz

Hazırlanışı 
Makarnayı başlayın

Yufkanın bırini yaglanmıs tepsiye serin kenarlarında hafif sakmasın şartıyla en son üzerine katlıycaz bu kısmı. 

Yarım bir yufka daha serelim bu kısma

Haşlanan makarna eşit bir sekilde dökülür maydanoz sepilir ve peynir. 

Harç icin tüm mal cırpilir 

Harcın yarısından bıraz fazlası makarnalı kısma dökülür 
Yarım yufka serilin. Ve son kalan yufkada buruşturarak eşit bir sekilde serilin. 
Kalan yoğurtlar harc uzerıne dökülür bir iki dakika bekletilir. 
Bu arada fırın 200 derecede ısıtılır. 
Ben fırına vermeden önce bir şişe maden suyunu boca ediyorum normalde tarifte yok ama daha yumuşak olmasını sağlıyor. 
Kızarana kadar pişiriyoruz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder