Yarım paket makarna
3 ad yufka
Harcı için
Bir su bardağı süt
Bir su bardağı yoğurt
Bir su bardağı sıvıyagı
Iki yumurta
Tuz
Arasına serpmek icin peynir. Maydanoz
Hazırlanışı
Makarnayı başlayın
Yufkanın bırini yaglanmıs tepsiye serin kenarlarında hafif sakmasın şartıyla en son üzerine katlıycaz bu kısmı.
Yarım bir yufka daha serelim bu kısma
Haşlanan makarna eşit bir sekilde dökülür maydanoz sepilir ve peynir.
Harç icin tüm mal cırpilir
Harcın yarısından bıraz fazlası makarnalı kısma dökülür
Yarım yufka serilin. Ve son kalan yufkada buruşturarak eşit bir sekilde serilin.
Kalan yoğurtlar harc uzerıne dökülür bir iki dakika bekletilir.
Bu arada fırın 200 derecede ısıtılır.
Ben fırına vermeden önce bir şişe maden suyunu boca ediyorum normalde tarifte yok ama daha yumuşak olmasını sağlıyor.
Kızarana kadar pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder