Kurabiyelerin çoğu birbirine benzer.Üzerinde değişiklik yaparak yeni lezzetler keşfedebilirsiniz.Yaptıkça tecrübe kazanırsınız.
Malzemeler
125 gr tereyağı veya pastacılık yağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı nişasta
5 gr kabartma tozu
1 yumurta akı
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 vanilya
alabildiği kadar un
arasına istediğiniz bir reçel,ben frenk üzümü reçeli kullandım
üzerine pudra şekeri
Yapım Aşamaları
Adım 1
tüm malzemenizi hazırlayın, oda ısısında olmalı, un hariç hepsini yoğurma kabına alın elle yoğurmaya başlayın
Adım 2
yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun
Adım 3
2 parça yağlı kağıt arasına hamurunuzu alın ve merdane ile ince bir şekilde açın 3,4 milim kadar yuvarlak formda bir kalıpla kesin tam ortasına 1 tatlı kaşığı kadar reçel koyun 4 tarafından sıkarak kare şekil verin tam ortası açık kalacak,yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin
Adım 4
180*c lik fırında beyaz pişirin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri eleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder