30 Ocak 2016 Cumartesi

Yoğurtlu Büzme Börek

çook eskiden annem yapardı bir de odun fırınına atardı mis gibi kül kokardı. Benimki kül kokmadı ama harika oldu tel tel enfes bir el açması börek. siz siz olun yufka açmayı bilmiyorsanız muhakkak öğrenin.





Malzemeler

5,6 su bardağı kadar elenmiş beyaz un
1 yemek kaşığı tuz
yeteri kadar ılık süt
1 iri yumurta
arasına sürmek için 1 çay bardağı kadar zeytin yağı
piştikten sonra üzerine süreceğimiz sos için
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağı
1 çay kaşığı tuz
1 şişe maden suyu
yufkaları açmak için un

Yapım Aşamaları

Adım 1

hamuru ılk sütle birlikte yoğuralım ele yapışmayan,oldukça yumuşak kuvvetli bir hamur olmalı, 1 saat kadar dinlendirin

Adım 2

dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün oklava ile azar azar un atarak ince bir yufka açın,açtığınız yufkaları bir çarşaf üzerine serin hafif kurusun.İlk açtığınız yufkadan başlayıp,arasına zeytinyağı serpin ve karşılıklı yufkayı büzerek ortada birleştirin.şekilde görüldüğü gibi

Adım 3

2 cm uzunluğunda kesin yağlı kağıt koyulan tepsiye şeklini bozmadan yan yana dizin.tepsiyi doldurana kadar bu işlemi tamamlayın.

Adım 4

200*c lik fırında nar gibi kızartın.Bu arada üzerine dökeceğimiz yoğurt sosunu bir kapta hazırlayın.kızaran böreğin üzerine fırça ile her tarafına sürün tekrar fırına verin.sosunu çekene kadar pişirin,sıcak sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder