Yumuşacık lezzetli bir çörek kek tadında, aynı zamanda yumuşak kurabiye gibi muhakkak deneyin.
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı şeker
1 paket kuru maya veya 20 gr yaş maya
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
3 ymk kaşığı tere yağı
aldığı kadar un
kakaolu hamur için 3 ymk kaşığı kakao biraz süt
baton kek kalıbı,içine yağlı kağıt serilmiş bir şekilde bekletin
Yapım Aşamaları
Adım 1
maya ılık sütle biraz bekletilir tüm malzeme karıştırma kabına alınır
Adım 2
yavaş yavaş un ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun,hamurun1/3 kısmını ayırın,fazla olan hamura 2,3 kaşık sütle eritilen kakao yu ekleyerek iyice yoğurun kıvamını süt ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
Adım 3
her iki hamuruda 8 eşit parçaya bölün 1 saat dinlendirin.
Adım 4
beyaz hamuru merdane ile kalıp unluğu kadar oval bir şekilde veya dikdörtgen açın,kakaolu hamuru rulo yapın ve beyaz hamurun içine koyup sarın ve kalıbın içine yerleştirin
Adım 5
hepsi bitene kadar bu şekilde hazırlayın, üzerini temiz bir bezle örtün 50 dk bekletin
Adım 6
190*c de kızarana kadar pişirin.oda ısısına gelince servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder